マーマレードとクリムチーズのふわふわもっちり♪ちぎりぱん | Soft and Fluffy! Orange marmalade and cream cheese bread
マーマレードとクリムチーズのふわふわもっちり♪ちぎりぱん | Soft and Fluffy! Orange marmalade and cream cheese bread
大好きなものを詰め込んだちぎりパンを焼きました。
マーマレードとクリームチーズ、小粒みかんチョコチップ。
秋のダイエットも忘れて一気に3つも食べてしまいました^^
生地もふわふわもっちり~♪
おいすぃ~♡
生地がまとまるぎりぎりまで水分を加えると、やっぱりパンはめちゃ美味しく
なります。
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https://www.youtube.com/user/soramomo0403
【Ingredients】18cm square cake pan
★210g Bread flour
★20g Sugar
★3g Salt
★8g Non-Fat Dry Milk Powder
120g water
3g Dry yeast
20g Unsalted butter(room temperature)
45g Orange marmalade
Filling
96g cream cheese
(6g×16)
For Toppings:
orange
Chocolate chip
The best water temperature for the dough: About 30℃ for spring and autumn. About 10℃ for summer, and about 45℃ for winter.
【Directions】
①Combine the dry ingredients (★)and mix together with a whisk.
②Combine water, and dry yeast, then add it to ① and mix.
③Put it on the table and knead. (10mins)
④Add butter and knead more. (5mins)
⑤Add Orange marmalade and knead more.
Make it round, then leave it at a warm place until it gets twice as bigger. (primary fermentation)
⑥Degas the dough from ⑤, divide it into 16 pieces and make them round.
⑦Cover them with a wet cloth and leave them for 15 mins. (bench time)
⑧Press the dough so stretches to 7 cm diameter. Then put 6g of cream cheese in the middle of the dough. Then pull all sides of the dough around and wrap the cream cheese tightly to seal.
⑨Put them on the square pan. Cut slits with a kitchen shears.
Put orange and Chocolate chip on top.
⑩Cover them with plastic wrap or a wet cloth not to dry, leave it at a warm place until they get twice as bigger. (secondary fermentation)
⑪Bake for 16 minutes in a preheated oven at 320 °F/ 160℃.
⑫Remove from the pan and place it on a wire rack to cool.
*Be careful not to let the dough dry out when you are letting it rise or rest.
*When the dough is too moist and sticky, powder the dough a little.
【材料】18cm 角形
★強力粉 210g
★砂糖 20g
★塩 3g
★スキムミルク 8g
水 120g
ドライイースト 3g
無塩バター 20g
オレンジマーマレード 45g
フィリング
クリームチーズ 96g
(6g×16)
トッピング:
みかん
チョコチップ
*水の適温:
春・秋は、約30℃、夏は、約10℃、冬は約45℃です。
【作り方】
①★の材料をボウルに入れて泡だて器で混ぜる。
②水にイーストを混ぜたものを①に加えて混ぜる。
③台の上に生地を取りだして、10分こねる。
④バターを加えてさらに5分ほどこねる。
⑤オレンジマーマレードを加えてこねる。
丸めた後、温かい場所に2倍になるまで一次発酵。
⑥生地を取り出し、16個に分けて丸める。
⑦ぬれた布でカバーをして15分間ベンチタイム
⑧生地を直径7cm位にし、中央にクリームチーズを乗せ、閉じる。
⑨オーブンシートを敷いた型に並べ、キッチンハサミなどで切り込みを入れる。
みかんとチョコチップを上に乗せる。
⑩ラップや濡れ布巾を被せ、暖かい場所に2倍以上になるまで二次発酵。
⑪ 160°Cに温めたオーブンで16分ほど焼く。
(オーブンはしっかりと温めておく)
⑫焼きあがったら、型から取り出してワイヤーラックの上で冷ます。
*発酵中やベンチタイム、成形時は生地が乾燥しないよう気を付けて下さい。
*music Rei Kagaya(Audiostock) / PIXTA(ピクスタ)・・・続きはこちら⇒
脱ぽっちゃりブログ
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★3g Salt
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3g Dry yeast
20g Unsalted butter(room temperature)
45g Orange marmalade
Filling
96g cream cheese
(6g×16)
For Toppings:
orange
Chocolate chip
The best water temperature for the dough: About 30℃ for spring and autumn. About 10℃ for summer, and about 45℃ for winter.
【Directions】
①Combine the dry ingredients (★)and mix together with a whisk.
②Combine water, and dry yeast, then add it to ① and mix.
③Put it on the table and knead. (10mins)
④Add butter and knead more. (5mins)
⑤Add Orange marmalade and knead more.
Make it round, then leave it at a warm place until it gets twice as bigger. (primary fermentation)
⑥Degas the dough from ⑤, divide it into 16 pieces and make them round.
⑦Cover them with a wet cloth and leave them for 15 mins. (bench time)
⑧Press the dough so stretches to 7 cm diameter. Then put 6g of cream cheese in the middle of the dough. Then pull all sides of the dough around and wrap the cream cheese tightly to seal.
⑨Put them on the square pan. Cut slits with a kitchen shears.
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⑩Cover them with plastic wrap or a wet cloth not to dry, leave it at a warm place until they get twice as bigger. (secondary fermentation)
⑪Bake for 16 minutes in a preheated oven at 320 °F/ 160℃.
⑫Remove from the pan and place it on a wire rack to cool.
*Be careful not to let the dough dry out when you are letting it rise or rest.
*When the dough is too moist and sticky, powder the dough a little.
【材料】18cm 角形
★強力粉 210g
★砂糖 20g
★塩 3g
★スキムミルク 8g
水 120g
ドライイースト 3g
無塩バター 20g
オレンジマーマレード 45g
フィリング
クリームチーズ 96g
(6g×16)
トッピング:
みかん
チョコチップ
*水の適温:
春・秋は、約30℃、夏は、約10℃、冬は約45℃です。
【作り方】
①★の材料をボウルに入れて泡だて器で混ぜる。
②水にイーストを混ぜたものを①に加えて混ぜる。
③台の上に生地を取りだして、10分こねる。
④バターを加えてさらに5分ほどこねる。
⑤オレンジマーマレードを加えてこねる。
丸めた後、温かい場所に2倍になるまで一次発酵。
⑥生地を取り出し、16個に分けて丸める。
⑦ぬれた布でカバーをして15分間ベンチタイム
⑧生地を直径7cm位にし、中央にクリームチーズを乗せ、閉じる。
⑨オーブンシートを敷いた型に並べ、キッチンハサミなどで切り込みを入れる。
みかんとチョコチップを上に乗せる。
⑩ラップや濡れ布巾を被せ、暖かい場所に2倍以上になるまで二次発酵。
⑪ 160°Cに温めたオーブンで16分ほど焼く。
(オーブンはしっかりと温めておく)
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